Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2017

На Волині на одержанні 2 тис доларів США неправомірної вигоди викрито голову районної державної адміністрації . ФОТО

Завдяки скоординованим заходам слідчими і прокурорами прокуратури Волинської області та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, за матеріалами Управління захисту економіки в області департаменту захисту економіки Національної поліції України, задокументовано факт одержання неправомірної вигоди головою однієї з районних державних адміністрацій Волині.

30 березня 2017 року посадовець одержав від особи неправомірну вигоду в розмірі 2 тис доларів США за винесення та підписання ним, як головою РДА, розпорядження про надання в оренду земельної ділянки площею 16 га з числа земель не витребуваних часток (паїв) за межами населених пунктів, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і одразу був викритий правоохоронцями.

Дії голови районної державної адміністрації кваліфіковано за ч.4 ст.368 КК України - одержання службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Зауважимо, що такі діяння (а це особливо тяжкий корупційний злочин) караються позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

На даний час посадовця затримано в порядку ст.208 КПК України, триває комплекс невідкладних слідчих і процесуальних дій, вирішуються питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

 

Прес-служба прокуратури Волинської області

кількість переглядів: 2579