Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2017

Розслідування провадження про обстріл Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку – на контролі прокуратури. ФОТО

 

Розслідування кримінального провадження про теракт, здійснений на території Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку перебуває на особливому контролі прокуратури Волинської області.

Як відомо, близько 00:40 год. 29 березня 2017 року  до чергової частини  Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції  у Волинській області надійшло повідомлення про вибух на території консульства.

Виїхавши на місце події, правоохоронці виявили завдані пострілом із невстановленої зброї пошкодження фасаду будівлі консульства.

На момент вибуху в приміщенні консульства перебував консул та охорона консульства, які не постраждали.

Під час огляду місця події вилучено металеві осколки, циліндричний предмет, зовні схожий на хвостовик до реактивної гранати, ринва з осколковими пошкодженнями. Також вилучено металевий предмет, зовні схожий на кришку тубуса ручного протитанкового гранатомету.

Відомості про терористичний акт (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 258 Кримінального кодексу України) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Прокуратурою області підслідність у вказаному кримінальному провадженні визначено за слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Волинській області.  

Наразі проводяться заходи для встановлення обставин вчинення правопорушення та осіб, які можуть бути причетними до його скоєння.

Триває досудове розслідування.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 3130