Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2017

Прокуратура Волині наполягає на поверненні державі незаконно переданих громадянам земельних ділянок на території Боголюбської сільської ради

 

Прокуратура Волинської області звернулася до суду в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України та Державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» із позовом  до Луцької районної державної адміністрації і 26 власників земельних ділянок про визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на землю та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення площею понад 3 га з чужого незаконного володіння.

Прокурори з'ясували, що спірні земельні ділянки на території Боголюбської сільської ради Луцького району в силу положень Земельного та Лісового кодексів України належали до земель державної власності лісогосподарського призначення, категорія земель «рілля», а тому вони не могли бути передані у приватну власність громадянам.

Крім того, вилучення земельних лісових ділянок площею більше 1 га, а також зміна їх цільового призначення є винятково компетенцією Кабінету Міністрів України. У той же час, вилучення цих земель у порядку, встановленому Земельним кодексом України, не проводилось.

Справа перебуває на розгляді у суді.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1695