Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2017

Судитимуть волинянина, який перешкоджав роботі слідчого СБУ

 

Прокуратура Волині скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про  втручання в діяльність працівника правоохоронного органу 21-річним мешканцем села Судче Любешівського району.

Зранку 11 травня минулого року під час виїзду для проведення слідчих дій в урочище «Хворості», що неподалік від села Судче, правоохоронці виявили там групу осіб, які незаконно видобували бурштин.

Аби зафіксувати сліди злочину та вилучити знаряддя його вчинення – мотопомпи й транспортні засоби – слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу УСБУ в області прийняв рішення про складання протоколу огляду місця події.

Щоб перешкодити йому в цьому, один із молодиків, які видобували бурштин, почав просити, а по тому – вимагати у правоохоронця не складати протокол, не вилучати знаряддя злочину й повернути їх "старателям".

Зрозумівши, що "домовитися" не вдасться, обвинувачений за підтримки ще кілька агресивно налаштованих молодиків   завів двигун автомобіля «Ніссан» та почав ним рух з місця події, змусивши правоохоронця таким чином припинити виконання слідчий дій.

Чоловіка, який щиро покаявся у скоєному, обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 343 Кримінального кодексу України, й у скорому часі він постане перед судом.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1571