Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2017

Завідувача лісового господарства покарають за незаконну порубку лісу та службове підроблення

Володимир-Волинська місцева прокуратура скерувала до суду матеріали кримінального провадження про вчинення завідувачем лісового господарства «Сокіл» Володимир-Волинського району незаконної порубки дерев та службового підроблення.

У період з січня по червень 2016 року 27-річний посадовець під час проведення робіт із протипожежного впорядкування лісів здійснив незаконну порубку кількох десятків сосон, ялин та дуба, чим спричинив Устилузькій об’єднаній територіальній громаді матеріальну шкоду на суму майже 70 тис. грн.                   

Після вчинення незаконної порубки лісу, аби приховати свої протиправні дії, завідувач лісового господарства склав  завідомо неправдивий офіційний документ, внісши до бланку лісорубного квитка неправдиві відомості щодо проведення лісорубних робіт. 

Посадовця обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 246, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

           У ході досудового розслідування він щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю злочинів, відшкодував заподіяну природі шкоду, відтак із обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, у якій узгоджено остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 120  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2040 грн.) з позбавленням права обіймати керівні посади у сфері лісового господарства строком на 1 рік.

Далі – слово за судом.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1805