Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2017

Виявлено порушення у роботі патрульних поліцейських

Луцька місцева прокуратура провела перевірку дотримання вимог чинного законодавства про адміністративні правопорушення при виконанні та застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, в роботі Управління патрульної поліції в місті Луцьку.

Встановлено, що упродовж 11 місяців 2016 року працівниками управління патрульної поліції в Луцьку адміністративно затримано та доставлено до Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області 735 осіб.  При цьому виявлено 31 факт незаконного адміністративного затримання громадян.

Мали місце також порушення патрульними вимог закону при застосуванні спецзасобів (кайданок) при затриманні осіб.

Виявила перевірка й факти безпідставного тримання затриманих понад три години та випадки внесення до протоколів про адміністративне затримання недостовірного часу фактичного затримання порушників.

У порушення вимог чинного законодавства, поліцейські не завжди інформували Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області про затримання  осіб.

Виявлено також випадки неповідомлення працівниками патрульної поліції родичів громадян, затриманих за вчинення адміністративних правопорушень, про місце їх перебування.

            Перевірка засвідчила, що особи, до яких було застосовано захід забезпечення у виді адміністративного затримання, не у всіх випадках притягувались до адміністративної відповідальності. 

Так, троє працівників патрульної поліції УПП в місті Луцьку 11 грудня минулого року близько опівночі незаконно затримали громадянина із застосуванням прийомів самооборони та кайданок, доставили його до Луцького відділу поліції, де й утримували близько години, так і не склавши протокол його затримання та протокол і постанову про вчинення ним адміністративного правопорушення. Таким чином громадянина було незаконно позбавлено волі та спричинено йому тілесні ушкодження.

Відомості про перевищення поліцейськими влади та службових повноважень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває досудове розслідування.

Задля усунення усіх виявлених перевіркою у роботі патрульних поліцейських порушень та притягнення винних у них правоохоронців до відповідальності Луцькою місцевою прокуратурою внесено вказівку начальнику управління патрульної поліції в місті Луцьку.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 3206