Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2016

Відбувся брифінг заступника прокурора Волині Ярослава Голинського ВІДЕО

Сьогодні у прокуратурі Волині відбувся брифінг заступника прокурора області Ярослава Голинського за підсумками представницької діяльність прокуратури щодо поновлення порушених законних інтересів держави у 2016 році.

Зокрема, заступник прокурора області зазначив, що органами прокуратури області в 2016 році вжито дієвих заходів на захист інтересів держави.

Заявлено понад 220 позовних заяв на загальну суму 51,8 млн. грн., з них вже 205 задоволено судами на  суму понад 34,9 млн. грн., добровільно сплачено 700 тис. грн.

За позовами прокурорів повернуто 692 га земель. Реально виконано рішень судів за позовами прокурорів на загальну суму 48,8 млн. грн. Розпочато 32 кримінальні провадження.

Пріоритетним напрямком для Волині залишається захист інтересів держави у сфері земельних правовідносин.

Так, у цій сфері задоволено 63 позовних заяв прокурорів на загальну суму 24,7 млн. грн.

У бюджетній сфері до суду пред’явлено 13 позовних заяв на суму 366 тис.грн., з яких вже задоволено 10 на суму 349 тис.грн.

З питань державної та комунальної власності пред’явлено 7 позовів на суму 3,8 млн.грн., з них задоволено 4 на суму 1,7 млн. грн.

У вказаній сфері виконано судових рішень на загальну суму понад 20,8 млн. грн. з урахуванням рішень, постановлених у минулих роках.

Органами прокуратури виявлялись порушення під час проведення державних (публічних) закупівель, що стосувались незаконного застосування переговорної процедури закупівель, відхиленні найбільш економічно вигідних пропозицій учасників торгів, підроблені документів у складі тендерних пропозицій.

На сьогоднішній день, за вищевказаними фактами зловживань під час проведення державних (публічних) закупівель прокуратурою області зареєстровано 6 кримінальних проваджень та триває досудове розслідування (вилучено тендерну документацію, допитано ряд свідків, вирішується питання про призначення ревізій та судових експертиз).

В межах наданих повноважень, заходами представницького характеру прокурори і надалі захищатимуть інтереси держави.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2346