Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2016

Викрито колишнього учасника АТО, який незаконно завіз в область велику кількість зброї

В результаті спільно спланованих обласним Управлінням СБУ та прокуратурою Волинської області слідчих (розшукових) дій викрито 40-річного колишнього учасника антитерористичної операції, причетного до незаконного поводження зі зброєю, набоями і вибуховими речовинами.

У лютому та травні цього року співробітники Управління Служби безпеки України в області виявили на території Володимир-Волинського та Луцького районів дві схованки з військовими засобами ураження.

Правоохоронці вилучили зі схронів кулемет та автомат Калашникова, два гранатомети  РПГ-26, 28 пострілів до гранатомета ВОГ-25, три гранати Ф-1, чотири гранати РГД-5, магазини до кулемета та автомата, а також понад тисячу набоїв різного калібру.

З'ясувалося, що до цього арсеналу причетний колишній учасник АТО.

Наразі в кримінальному провадженні про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами триває досудове розслідування. Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України, й обрано запобіжний захід.

Вживаються також заходи задля встановлення джерел і каналів надходження зброї в область, інших осіб, причетних до протиправної діяльності зі зброєю.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює галузевий підрозділ прокуратури області.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2336