Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2016

Завдяки прокуратурі орендар платитиме належну плату за землю

 

Господарський суд Волинської області задоволив позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури про внесення змін до договору оренди 42 га земель, розташованих на території Старозагорівської сільської ради Локачинського району.

Договір оренди цієї земельної ділянки було укладено між райдержадміністрацією та одним із фермерських господарств району ще у 2007 році строком на 25 років.

Розмір орендної плати за користування цією землею становив 500 грн у рік за 1 га та тривалий час не переглядався, хоча, згідно з Податковим кодексом України, він повинен складати не менше 3 відсотків нормативної грошової оцінки земельної ділянки, тобто близько 47 тис. грн.

Неодноразові звернення відділу Держгеокадастру у Локачинському районі з пропозицією привести договір оренди землі у відповідність до вимог нових ставок орендної плати та врегулювати це питання у добровільному порядку орендар ігнорував.

У ситуацію втрутилася прокуратура.

Відтак за зверненням Володимир-Волинської місцевої прокуратури суд прийняв рішення про внесення змін до договору оренди та збільшення річної плати за користування землею до розміру, передбаченого чиним законодавством.

 Зауважимо, що з початку року за позовами органів прокуратури області з наведених питань судами постановлено 28 рішень, за результатами виконання яких надходження до відповідних бюджетів області збільшаться на суму понад 600 тис. грн.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1795