Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2016

За принципової позиції прокуратури на Волині державі повернуто понад 150 га землі вартістю більш ніж 2,4 млн. грн.

Два роки волинські прокурори доводили у судах усіх інстанцій – аж до Верховного суду України, неправомірність надання в оренду землі для ведення фермерського господарства громадянам, які не мали наміру та змоги її обробляти, а лиш формально отримували земельні ділянки на пільгових умовах в інтересах третіх осіб.

Засновницею фермерського господарства, яке нібито хотіло господарювати на землі, була пенсіонерка, а його єдиним працівником – її неповнолітній родич, який ще не досяг віку для керування транспортними засобами. Хоч жодної техніки для обробітку землі у господарства й не було.

Окрім того, земельні ділянки надавалися фермеру не єдиним масивом, а на значній відстані одна від одної, що суперечить Закону України «Про фермерське господарство».

Нині ж, згідно із ухвалою апеляційного суду Волинської області, яка вже набрала законної сили,  5 земельних ділянок загальною площею понад 156 га й вартістю понад 2,4 млн. грн., які знаходяться на території Зорянської та Стенжаричівської сільських рад Володимир-Волинського району, повернуто державі.

Прокурори домоглися визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Волинській області про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою та її затвердження, визнання незаконними договорів оренди землі для ведення фермерського господарства та скасування їх державної реєстрації.

 

 Прес-служба прокуратури Волинської області

кількість переглядів: 1881