Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2016

Злодій із Нововолинська ушосте постане перед судом

Нововолинським відділом Володимир-Волинської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо 40-річного мешканця Нововолинська, який до цього уже був 5 разів судимий, та його 19-річного досі не судимого напарника.

Список кримінальних правопорушень, у яких обвинувачується старший та досвідченіший зловмисник, вражає: порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження; умисне легке тілесне ушкодження; численні крадіжки, поєднані із проникненням у житло, опір та умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу легких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов’язків.  

Молодший же його напарник обвинувачується у вчиненні опору працівникам правоохоронного органу та погрозі їм насильством.

Уночі 31 січня 2016 року на автодорозі поблизу села Новосілки Володимир-Волинського району старший із обвинувачених, рухаючись автомобілем «Вольво» із Нововолинська у Володимир-Волинський, не впорався з  керуванням. Авто виїхало на узбіччя й перекинулося у кювет. Унаслідок ДТП 26-річна його пасажирка отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

17 березня 2016 року зловмисник під час сварки кілька разів ударив в голову свою дружину та штовхнув її на підлогу, завдавши легких тілесних ушкоджень.

Зранку 22 березня, підібравши ключ, він проник у квартиру в будинку на вулиці Гагаріна у Нововолинську й викрав ювелірні вироби, чоловічий годинник, металевий сейф, пістолет марки «Форт-12РМ» та гроші, спричинивши потерпілому власнику житла матеріальну шкоду на суму понад 140 тис. грн.

Зранку 03 квітня 2016 року разом із невстановленими досі особами, зламавши пластикове вікно, злодій проник у будинок у місті Мостиська Львівської області, звідки викрав гроші та цінності на суму понад 9 тис. грн.

Наступного дня, теж у місті Мостиська, вони разом зі своїм молодшим товаришем, перебуваючи в автомобілі марки "BMW", відмовилися виконувати законну вимогу працівників місцевого відділення поліції вийти з автомобіля та показати документи.

Бувалий у бувальцях старший зловмисник  завів двигун та рушив автомобілем назад, намагаючись наїхати на правоохоронця, який, на щастя, встиг відскочити. Менше пощастило його колезі, який стояв попереду авто. За мить він опинився на капоті й ударився у вітрове скло автомобіля, яке одразу розбилося й осколки поранили поліцейського.  Здійснивши різкий маневр, водій "ВМW" скинув правоохоронця з капота.

Упродовж погоні молодший зловмисник кидав через вікно різні предмети у бік поліцейського автомобіля й розбив у ньому вітрове скло. По тому увесь час, поки тривало переслідування, він спрямовував у бік правоохоронців пістолет.

Завершилася погоня у селі Черневе Мостиського району, коли водій "ВМW" не впорався із керуванням авто, з’їхав із проїжджої частини та наїхав на огорожу домогосподарства. Обидва зловмисника були затримані працівниками поліції.

Тим не менше, вони залишилися на волі.

Відтак близько опівночі 27 квітня 2016 року старший із них, за попередньою змовою із невстановленою особою, виламавши ґрати й пошкодивши металопластикове вікно, проник в квартиру у будинку на вулиці Ковпака у Нововолинську й викрав ювелірні вироби та харчові продукти на  суму понад 3700 гривень.

Нині обоє обвинувачених постануть перед судом, який і обере для них міру покарання.

Матеріали досудового розслідування відносно осіб, які допомагали старшому із них здійснювати крадіжки, виділено в окреме кримінальне провадження. У ньому триває досудове розслідування.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1714