Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2016

Маневицька місцева прокуратура вживає заходів задля повернення державі земельної ділянки вартістю 350 тис. грн.

Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області в інтересах  держави  в особі Прилісненської сільської ради з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «ВІП-ОЙЛ», аби стягнути заборгованість з орендної плати за землю в сумі понад 55 тис. грн., розірвати договір оренди землі та повернути земельну ділянку, нормативно-грошова оцінка якої складає 350 тис. грн., територіальнійї громаді.

Вивчаючи інформацію щодо заборгованості фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб Маневицького району з орендної плати за землю, прокурори встановили, що у січні 2008 року між сільською радою та господарським товариством строком на 49 років було укладено договір оренди ділянки землі комерційного призначення загальною площею 0.39 га.

Кілька років орендар добросовісно сплачував орендну плату за користування цією землею, але з 2014 року не заплатив за це Прилісненській сільраді ні копійки, заборгувавши уже понад 55 тис. грн.

Систематична ж несплата орендної плати є підставою для припинення права користування земельною ділянкою.

Відтак прокурори в суді вимагатимуть дострокового розірвання договору оренди й повернення земельної ділянки територіальній громаді села Прилісне.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1814