Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2016

Засуджено організовану злочинну групу наркоторговців, які також утримували нарколабораторії на Волині

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Волинської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні про обвинувачення 12 осіб у вчиненні низки злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів.   

Сімох членів організованої злочинної групи визнано винними у незаконному виготовленні, неодноразовому збуті з корисливих мотивів психотропних речовин (амфетаміну) в особливо великих розмірах, організації та утриманні місць для незаконного виготовлення психотропних речових, а також у придбанні і зберіганні обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, розміщенні коштів, здобутих від незаконного обігу психотропних речовин у банках та їх використання з метою продовження незаконного обігу психотропних речовин.

Вироком Луцького міськрайонного суду їм призначено покарання у виді реального позбавлення волі на строк від 9 до 14 років (залежно від ролі кожного з учасників організованої групи) з конфіскацією майна.

Ще чотирьох злочинців визнано винними у незаконному збуті, придбанні і зберіганні з метою збуту психотропних речовин (амфетаміну) та особливо небезпечних наркотичних засобів (канабісу) й призначено їм покарання у виді позбавлення волі від 4-х до 6-ти років.

Двох із них звільнено від відбування покарання із встановленням трьохрічного іспитового строку. До інших двох також застосовано конфіскацію майна.

Водночас одного збувальника наркотичних засобів виправдано за недоведеністю його вини у скоєному, у зв’язку з чим на вирок суду прокуратура області готує апеляційну скаргу.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2260