Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2016

Володимир-Волинська місцева прокуратура вимагає звільнити належні державі землі вартістю 14 млн. грн.

Органи прокуратури області захищають інтереси держави у сфері земельних відносин.

Так, Володимир-Волинською прокуратурою пред’явлено позов до Володимир-Волинського агротехнічного коледжу, товариства з обмеженою відповідальністю "Агросвіт-Волинь" про визнання недійсним договору та зобов’язання звільнити належні державі земельні ділянки площею 264 га вартістю 14 млн. грн.

У ході опрацювання місцевою прокуратурою інформації щодо дотримання прав та інтересів держави у сфері земельних відносин при укладенні та виконанні господарських договорів Володимир-Волинським агротехнічним коледжем встановлено, що в січні цього року між навчальним закладом та ТзОВ "Агросвіт" було укладено договір про надання послуг, пов’язаних з навчальним процесом. Такі ж договори укладалися між цими сторонами щороку, починаючи з 2013.

Коледж, який має в постійному користуванні земельні ділянки в селі Житані, віддав їх (на папері – 144 га, а насправді – усі 264) в користування акціонерному товариству задля вирощування пшениці. При цьому учні коледжу мали брати активну участь в цій роботі, здобуваючи практичні професійні знання. Частину вирощеного урожаю ТзОВ "Агросвіт" також зобов’язувалося передати навчальному закладу.

З'ясувалося ж, що насправді жодної участі у сільськогосподарських роботах учні коледжу не беруть, товариство просто вирощує пшеницю на всій площі ділянок, фактично орендуючи землю й при цьому не сплачуючи орендної плати за ділянки, передавати які в оренду навчальний заклад не мав права. Жодних грошових розрахунків, передбачених договором, сторони теж не здійснюють.

Зважаючи на те, що договір містить усі ознаки вдаваного правочину, не спрямованого на настання реальних правових наслідків, прокуратура наполягає на визнанні його недійсним та звільненні господарським товариством належних державі земель.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 2244