Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2016

Дізнавшись про намір прокуратури вимагати повернення боргу державному фонду через суд, фермерське господарство добровільно сплатило 45 тис. грн. у бюджет

У ході вивчення стану додержання вимог чинного законодавства у сфері аграрної політики щодо повернення коштів, виділених державою на підтримку становлення і розвитку фермерських господарств області, прокуратура Волині отримала інформацію від Волинського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.

З'ясувалося, що у грудні 2010 року між Українським державним фондом підтримки фермерських господарств та фермерським господарством "Юлка" з села Штунь Любомльського району було укладено договір про надання фінансової підтримки господарству на поворотній основі.

Відповідно до цього договору відділення державного фонду зобов’язувалось надати фермерам кошти поворотної фінансової допомоги в сумі 100 000 грн. терміном на 5 років, а господарство взяло на себе зобов'язання використати фінансову підтримку за цільовим призначенням і повернути її у визначений строк.

Зобов’язання про надання фінансової підтримки фермерському господарству фонд виконав у повному обсязі.

Господарство ж кошти безвідсоткової фінансової підтримки повертало несвоєчасно та не в повному обсязі, внаслідок чого заборгувало державному бюджету понад 45 тис. грн.

Зважаючи на те, що Волинським відділенням Укрдержфонду через відсутність коштів на сплату судового збору  заходи до стягнення суми боргу в судовому порядку не вживались, на захист інтересів держави стала прокуратура.

Проте у період підготовки позову, дізнавшись про намір прокуратури вимагати повернення боргу через суд, фермерське господарство добровільно сплатило заборговані кошти у бюджет.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1950