Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2016

Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт відносно п’яти членів злочинної організованої групи, які займались вимаганням грошових коштів від громадян

 

Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт за звинуваченням п’ятьох громадян Волині у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 КК України, які упродовж 2004-2011 років, діючи у складі організованої групи, застосовуючи погрози  насильства над потерпілими, обмеження їх прав, свобод та законних інтересів, пошкодження та знищення їхнього майна,  а в окремих випадках – і погрози вбивства та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вимагали від громадян грошові кошти.

Злочинні дії у вказаному вище кримінальному провадженні вчинялись відносно громадян, які займались  підприємницькою діяльністю або діяльністю, яка містила ознаки підприємницької та отримували прибутки, всього завдано матеріальної шкоди близько 30 тис. грн.

За скоєння перерахованих вище злочинів винним особам згідно чинного Кримінального кодексу України може загрожувати покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 1995