Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2016

У прокуратурі Волині відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів області

 

У прокуратурі Волині під головуванням прокурора області Дмитра Чепіжака відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів області, на якій обговорено стан протидії злочинності, в тому числі її організованим формам та з ознаками корупції за 2015 рік. У нараді взяли участь також голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик та заступник голови Волинської облдержадміністрації Роман Карпюк.

Розпочинаючи нараду, прокурор області наголосив, що у складних умовах реформ правоохоронні органи області не склали руки й завдяки ужитим заходам вдалося забезпечити в регіоні стабільну криміногенну ситуацію.

Рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення значно  нижчий, ніж по державі Знизилось число  кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, у тому числі умисних вбивств. Менше зареєстровано зґвалтувань, грабежів та хуліганств. Зменшилась кількість злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння.

Знешкоджено чотири злочинних групи, серед них одна з ознаками корупції та в бюджетній сфері.

Завдяки ефективній взаємодії правоохоронних органів посилено протидію корупційним проявам. Кількість виявлених та розслідуваних корупційних злочинів зросла на третину, майже на половину - повязаних з хабарництвом. За результатами їх розслідування до суду скеровано 50 кримінальних проваджень щодо 168 кримінальних правопорушень, майже половина з яких - щодо злочинів про хабарництво.

Активізовано протидію незаконному обігу підакцизних товарів. У 2015 році вилучено товарів підакцизної групи орієнтовною вартістю 21 млн. грн., що втричі перевищує показник 2014 року.

Своєчасне узгодження дій правоохоронних органів та органів влади дозволило втримати під контролем та локалізувати масовий незаконний видобуток бурштину восени у Маневицькому районі.

Водночас, зауважив прокурор Волині, заходи, вжиті у сфері протидії злочинності – не завжди достатні. Стан боротьби зі злочинністю, профілактика вчинення кримінальних правопорушень потребує комплексного вирішення усіма правоохоронними органами області.

Наголосив Дмитро Чепіжак й на необхідності швидкого реагування правоохоронних органів на будь-які порушення закону, притягнення винних до встановленої законом відповідальності.

За результатами наради керівників правоохоронних органів розроблено низку заходів задля підвищення в області рівня ефективності запобігання і протидії злочинності, в тому числі її організованим формам та з ознаками корупції.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1895