Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2015

Судитимуть неповнолітнього, який убив та розчленував односельчанина

 

Прокуратурою Волинської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вбивство неповнолітнім мешканця села Мизове Старовижівського району.

З'ясовано, що 28 липня 2015 року обвинувачений під час спільного розпивання спиртних напоїв із односельчанином в ході конфлікту умисно завдав йому не менше 7 ударів у голову  та понад 35  ударів ножем у шию й груди.

У подальшому підліток, аби приховати злочин, сокирою розчленував труп убитого на 10 частин, які помістив у поліетиленові пакети та викинув у вигрібну яму туалету.

Дії неповнолітнього кваліфіковано як умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю (кримінальне правопорушення, передбачене п. 4  ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Подальшу його долю визначить суд.

 Довідково: відповідальність за вказаний злочин законодавець визначив у виді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі. Водночас, зважаючи на те, що довічне позбавлення волі до осіб, які вчинили злочин у віці до 18 років, не застосовується, неповнолітньому загрожує покарання до 15 років ув’язнення. 

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2150