Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2015

Засуджено розбійників, які били свою жертву молотком

Любомльською міжрайонною прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо двох чоловіків, які 16 серпня 2015 року здійснили розбійний напад на приватний будинок у Любомлі.

Того дня, лиш дві доби відгулявши на свободі після звільнення з місць позбавлення волі, 5 разів судимий за крадіжки й грабежі 29-річний мешканець села Воротнів Луцького району змовився зі своїм тричі до цього судимим 24-річним спільником-лучанином і вони надвечір проникли у помешкання жертви.

Спочатку в будинок через вікно заліз старший зі зловмисників. Шукаючи майно, яким можна поживитися, він наштовхнувся на господаря будинку, якого нібито не мало бути вдома, й завдав йому удару по голові. Чоловік упав та втратив свідомість.

Бажаючи прискорити пошук цінностей, старший нападник покликав молодшого. Вони зв’язали господаря будинку скотчем і поклали його на диван. Коли ж жертва опритомніла, зловмисники почали завдавати їй ударів молотком, вимагаючи повідомити, де в хаті сховані гроші.

Розжившись ноутбуком, трьома мобільними телефонами, ювелірними виробами та банківською карткою (усього завдавши потерпілим матеріальних збитків на суму майже 17,5 тис. грн.), розбійники примотали господаря будинку скотчем до стільця й утекли.

За два дні їх затримали правоохоронці.

Визнавши обох зловмисників винними у вчиненні розбою, поєднаного з проникненням у житло, суд призначив їм покарання: старшому – у виді 7 років та 6 місяців позбавлення волі, молодшому – у виді 7 років та 3 місяців позбавлення волі. Також у них обох буде конфісковано майно.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2032