Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2015

Депутата Ковельської райради зобов’язано повернути державі безпідставно набуту земельну ділянку

Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовлено у задоволенні касаційної скарги громадянки, яка є депутатом Ковельської районної ради, на рішення Ковельського міськрайонного суду від 30 червня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Волинської області від 30 липня 2015 року.

Цими рішеннями судів було задоволено позов Ковельського міськрайонного прокурора до обраниці громади, Головного управління Держземагенства у Волинській області, реєстраційної служби Ковельського міськрайонного управління юстиції й Ковельської райдержадміністрації.

Скасовано розпорядження Ковельської РДА від 29 грудня 2012 року в частині надання жінці дозволу на розробку проекту землеустрою щодо земельної ділянки площею 1,5 га в межах Білинської сільської ради. Також визнано незаконним та скасовано наказ ГУ Держземагенства у Волинській області щодо затвердження документації з землеустрою, рішення державного реєстратора та визнано недійсним свідоцтво про право власності на вказану земельну ділянку.

Прокурори довели, що земля була набута депутатом безпідставно, адже у лютому ж 2014 року на підставі рішення сільради їй уже надавалася у власність безоплатно земельна ділянка площею 0,25 га для ведення особистого селянського господарства із земель комунальної власності села Білин.

Чинним же земельним законодавством України встановлено, що  передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян провадиться один раз по кожному виду використання.

Поскільки чиновниця аж двічі використала своє право громадянина України на одержання у власність безоплатно земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, її зобов’язано повернути ділянку площею 1,5 га у державну власність.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1884