Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2015

Депутата підозрюють у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди

Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак повідомив про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України) депутату Ратнівської селищної ради.
38-річний обранець громади, який обіймав також посаду начальника Камінь-Каширського відділення Ратнівської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області, розпорядженням голови Камінь-Каширської районної державної адміністрації був включений до складу робочої групи з питань вивчення законності функціонування приватних лісопереробних підприємств.
Проводячи у червні 2015 року обстеження місця здійснення господарської діяльності одного з підприємців на Камінь-Каширщині, податківець вирішив одержати від нього неправомірну вигоду.
Аби реалізувати задумане, правоохоронець викликав підприємця в службовий кабінет та повідомив про виявлені в ході перевірки порушення законодавства про працю й необхідність сплатити 50 тис. грн. штрафу. А також про те, що питання можна залагодити за 1000 гривень.
17 липня 2015 року підприємець передав вказану суму податківцю й почув від нього, що відтепер господарювати спокійно зможе лиш у тому разі, коли платитиме йому щомісяця 5 тис. грн.
13 серпня начальник відділення одержав від підприємця 3 тис. грн. й одразу був викритий співробітниками прокуратури Волинської області та Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в області, які вилучили у нього неправомірно одержані кошти.
Від займаної посади правоохоронець наразі відсторонений.
Йому обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.
Досудове розслідування завершене, найближчими днями обвинувальний акт щодо податківця буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2282