Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2015

Правоохоронні органи області докладають зусиль задля припинення незаконного видобування бурштину на Маневиччині

Як уже відомо волинянам,учора, близько 11.00 год., біля сіл Костюхнівка та Лісове Маневицького району зібралось близько 1000 осіб, які по обіді розпочали незаконний видобуток бурштину-сирцю. До вечора кількість «старателів» зросла удвічі.
Для забезпечення громадського порядку та припинення незаконного промислу було задіяно близько 200 працівників органів внутрішніх справ, представники громадських організацій, лісової охорони.
Відомості про факт незаконного видобутку бурштину внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Маневицького району.
Працівниками органів внутрішніх справ з місця події до райвідділу міліції доставлено 160 осіб для проведення слідчих дій. При доставленні їх до райвідділу ці особи пошкодили службовий автомобіль правоохоронців. Відомості про це зареєстровані в журналі єдиного обліку Маневицького РВ УМВС України у Волинській області.
Станом на ранок сьогоднішнього дня особи, які займалися незаконним видобутком бурштину, залишили місце події. Порушень громадського порядку наразі не зафіксовано.
Зазначимо, що упродовж поточного року органами досудового розслідування області за фактами незаконного видобутку бурштину розслідувалось 35 кримінальних проваджень (з них 26 розпочато в поточному році).
За результатами розслідування 8 проваджень щодо 17 осіб скеровано до суду з обвинувальними актами. Наразі 6 із них судом розглянуто, 11 осіб засуджено до покарання у виді штрафу кожному з конфіскацією знарядь, за допомогою яких видобувався бурштин, два провадження стосовно 6 осіб перебувають на розгляді суду.
У розслідуваних кримінальних провадженнях вилучено та визнано речовими доказами 37 одиниць автотранспорту, 26 мотопомп та інше обладнання для видобування бурштину, 51.8 кг. бурштину.
Робота правоохоронних органів області на цьому напрямку триває.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2276