Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2015

Прокуратура Волині таки домоглася справедливого покарання для торгівця зброєю

Прокуратура Волинської області домоглася справедливого покарання для лучанина, який незаконно збував зброю.
Як повідомив начальник управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та підтримання державного обвинувачення прокуратури Юрій Новосад, у жовтні минулого року житель обласного центру, за попередньою змовою з групою осіб, на території автомобільної мийки спробував незаконно збути вогнепальну зброю – десять пістолетів-кулеметів "Скорпіон" виробництва Чеської Республіки та боєприпаси до них.
За цей збройний арсенал чоловік мав отримати 20 тисяч євро. Але був затриманий "на гарячому" працівниками управління Служби безпеки України у Волинській області.
Окрім того, цей громадянин уже відбував покарання за вчинення розбійного нападу, однак Луцький міськрайонний суд призначив йому покарання, не пов'язане з реальним позбавленням волі, а тому прокуратура оскаржила цей вирок суду у апеляційному порядку.
Апеляційним судом області скаргу прокурора було задоволено, а торговцю зброєю призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.
Однак, з таким рішенням суду чоловік не погодився та оскаржив його.
Нині крапку у справі поставив Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, який залишив у силі вирок Апеляційного суду Волинської області.
Тепер чоловіку таки доведеться відсидіти 4 роки за ґратами.

кількість переглядів: 2687