Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2015

Двом працівникам Державтоінспекції оголошено про підозру в організації видобування бурштину

Прокуратурою волинської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобутку бурштину.
Як повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, Державної митної служби та Державної прикордонної служби прокуратури Волинської області Юрій Новосад, у травні цього року на території Маневицької селищної ради виявлено та припинено незаконний видобуток бурштину групою осіб.
В ході досудового розслідування встановлено, що видобуток корисних копалин організували правоохоронці – командир та старший інспектор взводу з обслуговування стаціонарного посту № 2 роти ДПС ДАІ підпорядкованої УМВС України у Волинській області.
24 липня працівникам Державтоінспекції повідомлено про підозру в організації незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, а також у зловживанні службовим становищем, що завдало істотної шкоди інтересам держави.
Триває досудове розслідування, яке здійснюється слідчим відділом УСБУ України у Волинській області.

Наразі правоохоронними органами Волинської області здійснюється досудове розслідування у 16 кримінальних провадженнях про незаконний видобуток бурштину.
До суду цьогоріч уже скеровано 6 таких проваджень стосовно 17 осіб.


Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2873