Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2015

Судитимуть депутата Маневицької районної ради

Прокуратурою Волинської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо депутата Маневицької районної ради, колишнього директора державного підприємства «Маневицьке лісове господарство».
Обранець громади обвинувачується у вчиненні зловживання службовим становищем, що завдало істотну шкоду державним інтересам, підбурюванні до вчинення службового підроблення та підробленні офіційного документу.
Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому 2011 року посадовець, зловживаючи службовим становищем в інтересах ТзОВ "Захід Ліс", уклав із цим товариством договір поставки необробленої деревини та, всупереч вимогам чинного законодавства, реалізував її товариству за цінами, нижчими від тих, що склалися на останніх аукціонних торгах, а також нижчими від відпускних цін, затверджених директором лісгоспу, чим заподіяв лісовому господарству збитків на суму понад 50 тис. грн.
У подальшому, аби приховати факт незаконної реалізації продукції, колишній керівник лісгоспу примусив інших працівників державного підприємства вчинити службове підроблення - скласти акти комісійного огляду на зміну якості проданої деревини задля зменшення її вартості.
І такі акти - про те, що нібито при огляді деревини з'ясувалося, що вона надійшла з ділянки, де проводилась підсочка лісу, внаслідок чого змінилась форма колод, що зменшило їх вартість і товарність деревини, були складені службовими особами підприємства, підписані колишнім директором лісового господарства та надані ним працівникам контрольно-ревізійного відділу у Маневицькому районі.
До слова, службові особи державного підприємства, які підробляли документи на вимогу свого колишнього керівника, уже засуджені.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2321