Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2015

Прокуратура міста Луцька домоглася повернення земельної ділянки поблизу Парку 900-річчя у власність громади обласного центру

Рішенням Луцького міськрайонного суду задоволено позов прокурора міста Луцька про повернення в комунальну власність громади обласного центру земельної ділянки площею 0,1 га й вартістю понад 240 тис. грн. на вулиці Космонавтів, що межує з Парком 900-річчя Луцька.
У листопаді минулого року прокуратурою міста Луцька було проведено перевірку за зверненням депутата Луцької міської ради Сергія Сівака з приводу порушень вимог земельного законодавства під час передачі у 2001 році у власність лучанам земельних ділянок площею близько 1 га біля парку.
З'ясувалося, що попри те, що рішення виконкому Луцької міської ради про надання у власність громадянам цих земельних ділянок було визнане незаконним і скасоване Луцьким міськрайонним судом за позовом прокурора міста Луцька ще навесні 2002 року, розпорядженням Луцького міського голови у 2009 році, з посиланням на скасоване судом рішення виконкому, земельним ділянкам було присвоєно поштові номери, а їхнім "власникам" видано державні акти про право власності на земельні ділянки.
Відтак прокурор міста Луцька в інтересах держави звернувся до Луцького міськрайонного суду із позовами до Луцької міської ради, Управління Держземагенства України у Луцькому районі та власників ділянок, аби визнати недійсними державні акти про право власності, скасувати їх державну реєстрацію й повернути землю у власність громади.
Наразі один позов прокурора задоволено, ще 7 перебувають на розгляді у суді.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2290