Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2015

Покарали інтернет-шахрая

Прокуратурою міста Луцька підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо 24-річного безробітного лучанина, який у шахрайський спосіб, використовуючи мережу Інтернет, заволодів коштами мешканця Миколаєва.
Встановлено, що цей чоловік на одному із популярних веб-сайтів розмістив оголошення про продаж зернодробилки. Коли ж знайшовся покупець, шахрай запропонував йому перерахувати кошти за неї на банківську картку.
Оплаченого товару ошуканий покупець так і не дочекався, відтак звернувся із заявою до правоохоронних органів.
Особу шахрая завдяки злагодженим діям правоохоронців вдалося встановити. Під тиском зібраних доказів він визнав свою вину у скоєному.
Вироком Луцького міськрайонного суду йому призначено покарання у виді штрафу. Зі зловмисника також буде стягнуто завдані потерпілому збитки.
Зауважимо, що майже щодня на гачок інтернет-шахраїв потрапляє декілька довірливих волинян. Окрім того, зазвичай кібер-злодії досить вправно маскуються, а тому затримати їх виявляється не просто.
Тому правоохоронці вкотре наголошують на необхідності бути обачними та ретельно перевіряти потенційних продавців товару в інтернет-магазинах.
- Щоб уникнути неприємностей, здійснюйте оплату лише після доставки товару. У жодному разі не повідомляйте продавцям або тим, хто називається працівником банку, конфіденційної банківської інформації та кодів, - застерігає старший прокурор прокуратури міста Луцька Сергій Жиліч, -Дотримання цих правил допоможе уникнути наслідків шахрайських дій та отримати бажаний товар.
Окрім того, варто пам'ятати, що шахраї діють також і коли ви самі продаєте товари за допомогою мережі Інтернет. Дуже часто зловмисники пропонують продавцям підійти з карткою до банкомату та ввести ряд команд, заволодіваючи таким чином коштами, наявними на рахунку потерпілих. Із розвитком Інтернет-простору вдосконалюються і махінації аферистів, проте пильність та дотримання найпростіших правил допоможуть вам уберегти свої кошти від зловмисників.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2142