Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2015

Викрито незаконну діяльність посадовців Державної міграційної служби

Слідчими слідчого відділу прокуратури Волинської області спільно із оперативними працівниками державної служби боротьби з економічними злочинами та відділу власної безпеки ДВБ УМВС України в області викрито незаконну діяльність чотирьох посадовців одного із районних підрозділів обласного Управління Державної міграційної служби України та двох працівників Державного підприємства «Документ».
З'ясувалося, що спритники налагодили системну схему вимагання і одержання неправомірної вигоди від громадян, які зверталися із заявами про оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон і проїзних документів дитини та видачу довідок про реєстрацію місця проживання задля подальшого оформлення дозволу на перетин кордону в межах місцевого прикордонного руху.
В результаті спільно спланованих слідчих (розшукових) дій, в тому числі негласного характеру, 21 січня 2015 року цих посадовців спіймано "на гарячому", під час чергового одержання під контролем правоохоронців неправомірної вигоди.
Наразі у вказаному кримінальному провадженні триває досудове розслідування. Вирішується питання про повідомлення посадовцям про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, обрання стосовного них запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.
Процесуальне керівництво досудовим розслідування здійснює галузевий підрозділ прокуратури області.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2009