Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2015

Повідомлено про підозру молодику, який "замінував" автостанцію в Ківерцях

Прокуратурою Ківерцівського району повідомлено про підозру 18-річному мешканцю села Башлики Ківерцівського району, який "замінував" місцеву автостанцію.
Нагадаємо, повідомлення про "замінування" автостанції надійшло на спецлінію «102» Ківерцівського райвідділу міліції 16 січня цього року.
Правоохоронцями невідкладно було організовано комплекс оперативно-профілактичних заходів задля забезпечення правопорядку та безпеки громадян на території автобусної станції. Кілька годин міліціонери разом з іншими службами перевіряли отриману інформацію, проводили огляд приміщень автобусної станції, торгівельних закладів та прилеглої території. Тим часом роботу цих об’єктів було призупинено, що спричинило значні збитки та незручності пасажирам та суб’єктам господарювання.
Повідомлення ж про мінування автостанції виявилось неправдивим.
Відтак, того ж дня правоохоронцями було розпочато кримінальне провадження про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності (ст.. 259 Кримінального кодексу України).
Впродовж доби було встановлено й особу зловмисника, який пояснив свою витівку тим, що перебував у стані алкогольного сп’яніння.
Нині чоловіку повідомлено про підозру у скоєному, а матеріали провадження готуються для направлення у районний суд для розгляду.
Наголосимо, що згідно санкції ч.1 ст. 259 Кримінального кодексу України, вчинення завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1957