Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2014

За втручання прокуратури сільгоспвиробник сплачуватиме належну плату за землю

Володимир-Волинською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку з питань додержання в районі вимог земельного та податкового законодавства.
Встановлено, що попри внесені 1 квітня 2014 року Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» зміни до Податкового кодексу України, якими значно збільшено мінімальний розмір орендної плати за землю, фермерське господарство "Пан Продукт" досі сплачує за оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею майже 20 га в селі Федорівка Володимир-Волинського району у розмірі земельного податку в сумі лиш 1,5 тис. грн. на рік, тоді як має платити понад 157 тис. грн.
Цим господарство завдає значної шкоди територіальній громаді Зарічанської сільської ради та інтересам держави, адже бюджет села недоотримує значні кошти.
Задля внесення змін у договір оренди й приведення його у відповідність до чинного законодавства Володимир-Волинським міжрайонним прокурором в інтересах держави в особі сільської ради було подано позовну заяву до суду.
Суд у повному обсязі задоволив позовні вимоги прокурора.
Відтак тепер, згідно внесених до договору оренди землі змін, господарство сплачуватиме у бюджет села належну плату за землю.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2153