Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2014

Працівників митниці покарано за безпідставні огляди товарів та транспортних засобів

Володимир-Волинською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку додержання вимог Митного Кодексу України, Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» та іншого законодавства при здійсненні митного контролю за переміщенням товарів і транспортних засобів через митний кордон України та митного оформлення цих товарів на митних постах «Устилуг» та «Володимир-Волинський» Ягодинської митниці Міністерства доходів і зборів України.
Встановлено, що протягом 2014 року посадовими особами обох митних постів проведено майже півтисячі митних оглядів. При цьому прокурорами виявлено факти безпідставного проведення митниками повного, часткового й ідентифікаційного огляду та переогляду товарів і транспортних засобів комерційного призначення, пред’явлених до митного контролю.
При перевірці актів про проведення огляду також встановлено, що в порушення вимог Митного кодексу України в них подекуди відсутні дані про посадову особу, яка здійснювала огляд, не зазначено об’єкт та час огляду.
Задля усунення виявлених порушень Володимир-Волинським міжрайонним прокурором внесено подання керівнику Ягодинської митниці Міністерства доходів і зборів України.
За результатами розгляду документа прокурорського реагування 9 посадових осіб митних постів «Устилуг» та «Володимир-Волинський» притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2460